История, сафари и множество природни красоти — насладете се на това безкрайно разнообразие! Именно в източната част на ЮАР са концентрирани най-много културни и природни забележителности. Ще имате уникалната възможност да се потопите в ежедневието на двата най-големи мегаполиса в Южноафриканската република, да се впуснете в незабравимо сафари изживяване в най-големия сафари парк, да посетите очарователната страна Свазиленд, да се насладите на речна разходка с кораб по най-голямата мрежа от крайбрежни реки, в парка Saint Luchia, на брега на Индийския океан и за финал — ще посетим втория по височина водопад в света — „Тугела”.

Ден 1
СОФИЯ - ИСТАНБУЛ 
Среща с вашият екскурзовод на терминал 2 на летище София. Полет за Истанбул в 21:40 ч. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. 

Ден 2
ИСТАНБУЛ - ЙОХАНЕСБУРГ 
Излитане от Истанбул за Йоханесбург в 01:35 ч. Кацане в Йоханесбург в 10:35 ч. Посрещане от представител на местния партньор. Отправяме се към хотел Indaba 4*. Ще имаме време за кратка почивка в хотела, след което се отправяме към търговски център "Карлтън" — идеалното място за спиращи дъха гледки към Йоханесбург от птичи поглед. Със своите 223 метра и 50 етажа, това е най-високата сграда в Африка вече цели 41 години. Привечер — информационна среща с екскурзовода. 
Вечеря в ресторант "Chief's Boma", който предлага избор от над цели 120 ястия. Нощувка

Ден 3
ЙОХАНЕСБУРГ - НАЦИОНАЛЕН ПАРК "КРЮГЕР" 
Закуска. 
Ще посетим "Совето" — най-голямото предградие в Южна Африка. "Совето" се населява около 2 милиона души, които принадлежат на над 9 етнически групи и културното разнообразие тук е смайващо. По време на апартейда там са се събирали много от революционерите на страната. Нелсън Мандела е живял именно тук, на известната улица "Вилакази". От 1991 г. по инициатива на "Организацията за африканско единство" и ЮНЕСКО се чества годишнината от демонстрацията на ученици от 1976 г. — "Денят на африканското дете". Над 10 000 деца излизат на бунт срещу правителствения план за въвеждането на "африкаанс" като основен език в училищата. Демонстрациите, започнали именно в "Совето", завършват трагично. Полицията използва несъразмерна сила и загиват много демонстранти. Най-известен от тях става Хектор Питърсън. Той се превръща в символ на въстанието заради направената от Сам Нзима фотография на умиращото момче, носено на ръце от 18-годишния Мбуиса Макхубона. Ще посетим изградения в негова чест тук мемориал. 

След това се отправяме се към провинция "Мпумаланга". Предстои ни живописно пътуване из изключително красивия каньон на река "Блайд". Разположен в северната част на "Драконовите планини", които представляват източната граница на голямото централно южноафриканско плато. Каньонът е дълъг 25 км със средна дълбочина внушителните 750 м, а най-високата точка тук е връх "Мариепскоп" (1944 м). Определят го като най-големия "зелен каньон" в света, заради пищната си субтропична растителност. Той е и втория най-голям каньон на континента, след "Fish River" в Намибия. Ще се насладим на едни от най-изумителните образувания тук. Повечето от тях са имат странни имена — "God’s Window", "The Three Rondavels" и "Bourke’s Luck Potholes". Пристигаме в хотел Protea Hazyview 3*. Настаняване и вечеря в хотела, която включва избор измежду 3 салати, 2 месни ястия и 3 десерта. Нощувка

Ден 4
НАЦИОНАЛЕН ПАРК "КРЮГЕР" 
Закуска. 
Днес ще се впуснем в едно незабравимо сафари приключение. Започваме търсенето на най-опасните и величествени животни на горещия континент, "големите пет" — лъв, слон, бивол, леопард и носорог. Национален парк "Крюгер" е най-големия национален парк в Република Южна Африка. Разположен на територията на две от провинциите на ЮАР — "Лимпопо" и "Мпумаланга". С площ от почти 20 000 кв. км, парк "Крюгер" се простира на 350 км от север на юг и на 60 км от изток на запад. На север граничи със Зимбабве, а на изток с Мозамбик. Крюгер е под опеката на държавата още от 1898 г., а през 1926 г. става първия национален парк на ЮАР. Паркът се слави с най-голямото разнообразие от животински видове в южната част на континентална Африка — над 147 вида бозайници, над 500 вида птици, 114 разновидности влечуги и над 49 вида риба. Лъвове, леопарди, слонове, черни и бели носорози, кафърски биволи, гепарди, жирафи, хипопотами, зебри, антилопи куду, кана и импала, ивичесто гну и още много други. 

Настаняване и вечеря в хотел Pestana Kruger Lodge 4*. Примерно меню: пикантна риба тон с нахут и салата с чери домати, пържен хек със сос тартар, печено пиле с "Пири пири" (сорт люти чушки), лазаня с говеждо месо, зеленчукова паста. Нощувка.

Ден 5
НАЦИОНАЛЕН ПАРК "КРЮГЕР" - СВАЗИЛЕНД 
Закуска. 
Отпътуваме към Свазиленд — едно от трите кралства в Африка (заедно с Мароко и Лесото). Свазиленд е една от най-малките държави на континента с площ от около 17 000 кв. км. Страната е почти изцяло "оградена" от ЮАР. Названието на държавата и народа "свази" идват от името на крал, управлявал по тези земи през XIX век. Ще посетим местен пазар в столицата Мбабане, а след това ще се отправим към селцето "Мантенга" (недалеч от столицата), където ще се насладим на незабравима етно вечер, която започва с песни и танци на жени от местното племе в специални червено-черни носии. Ред е на мъжете от племето, които допълнително ще наелектризират обстановката с музикално изпълнение с огромни барабани. Всички желаещи могат да се включат активно в танците! 

Настаняване и вечеря в хотел Lugogo Sun 3*. Нощувка

Ден 6
СВАЗИЛЕНД - СЕЙНТ ЛУСИЯ (ЮАР) 
Закуска. 
Отправяме се на юг и отново сме на територията на Южна Африка — влизаме в парк "Сейнт Лусия". Настаняване в хотел Elephant Lake 3*. Вечеря в ресторант "Ocean Basket", която включва: салата, комбинация от риба "Кингклип" (най-често консумираният вид риба в ЮАР) и скариди или калмари поднесени с чипс или ориз. Десерт — италиански шоколадови целувки. 
Нощувка.

Ден 7
СЕЙНТ ЛУСИЯ - ДЪРБАН 
Закуска. 
Парк "Сейнт Лусия" е разположен на източния бряг на провинция "Квазулу-Натал" на площ от 3 280 квадратни км. На територията на парка се наблюдава уникална речна мрежа около океанският бряг, пясъчни дюни и блата и "сърцето на системата" — искрящите води на езерото "Сейнт Лусия". Индийския океан е източната граница на парк "Сейнт Лусия". Близо до брега има приказно красиви коралови рифове, които са се формирали благодарение на топлото течение "Агулас". Освен езерото "Сейнт Лусия", в парка има няколко малки езерца, които се обитават от множество фламинго и пеликани. Паркът е и дом на около 800 хипопотама и 1 000 крокодила. Заради голямото разнообразие от диви животни и необикновената природа, през 1999 г. паркът е обявен за паметник на световното природно наследство. 

Отправяме се към третия по големина град в ЮАР — Дърбан. Ще се разходим по "Златната миля" — 4 километрова плажна ивица с много уютни места за хапване и забавления. Настаняване в хотел Holiday Inn Express Durban Umhlanga 3*. Вечеря в ресторант "Butcher Boys Grill" — тук се приготвят едни от най-добрите телешки стекове в страната! Нощувка

Ден 8
ДЪРБАН - НАЦИОНАЛЕН ПАРК "РОЯЛ НАТАЛ" - НАЦИОНАЛЕН ПАРК "ГОЛДЕН ГЕЙТ" 
Закуска. 
Предстои кратка разходка из Дърбан и след това се насочваме към втория по височина водопад в света — "Тугела". Разположен e в източната част на "Драконовите планини", в Национален парк "Роял Натал". Водопадът е с височина от цели 948 м. Поделя се на пет каскади, най-голямата от които е 411 м. На местния език "Зулу", името на водопада означава "внезапен", защото през сухия сезон той почти изчезва и се завръща с топенето на снеговете. След зашеметяващите гледки тук ни предстои посещение и на Национален парк "Голден гейт", където природните картини са не по-малко впечатляващи. Тук ще открием множество причудливи образувания от оранжеви пясъчни скали, както и множество пещери, надвиснали скали, скални заслони и каньони. Някои от тях имат странни имена като "Носът на Гладстон" и "Титаник". Настаняване и вечеря в хотел Golden Gate 3*, която включва избор измежду 3 салати, 2 месни ястия и 3 десерта. Нощувка.

Ден 9
НАЦИОНАЛЕН ПАРК "ГОЛДЕН ГЕЙТ" - ЙОХАНЕСБУРГ - ИСТАНБУЛ 
Закуска. 
Отпътуваме към Йоханесбург и един от най-големите молове тук — "East Rand Mall". Предстои трансфер до летището и полет за Истанбул в 18:20 ч.

Ден 10
ИСТАНБУЛ - СОФИЯ 
Кацане в Истанбул в 05:00 ч. Полет за София в 07:50 ч. Кацане в София в 09:05 ч.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

• Двупосочен билет София-Истанбул-Йоханесбург с АК Turkish Airlines
• Летищни такси
• Всички трансфери по програмата
• 7 нощувки в 3* и 4* хотели 
• 7 закуски и 7 вечери
• Входни такси за включените в програмата обекти
• Екскурзовод от България 
• Застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Виза ЮАР — 65 лв
• Бакшиши
• Напитки
• Допълнителни екскурзии 
• Допълнителни хранения 
• Лични разходи 

Забележки:
При записване се внася 20% депозит. Пълно плащане се прави до 30 дни преди отпътуване. 
Офертата важи при минимум 12 записани туристи. 
Срок за уведомление за несъбран минимум — 45 дни преди заминаване. 
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата. 
Виза за ЮАР — издава се предварително от посолството на Република Южна Африка в София (ул. Бачо Киро 26), за получаването на която се попълва визов формуляр, и се предоставят лично в посолството валиден задграничен паспорт, две снимки и набор документи, съгласно изискванията на посолството. При записване ще получите подробна информация за всички необходими документи и процедурата за получаване. 
Не се изисква виза за Свазиленд.

 • Indaba 4*, ЙОХАНЕСБУРГ, ЮЖНА АФРИКА

  Indaba 4*
  ЙОХАНЕСБУРГ, ЮЖНА АФРИКА


  ...

  Виж още

  Хотел Indaba е разположен под планините Magaliesberg и северно от бизнес района Sandton. Той разполага с плувен басейн и помещения за настаняване, разположени сред буйни градини.

  Хотелът предлага уютно обзаведени стаи. Климатизираните стаи включват телевизор, самостоятелна баня и удобства за приготвяне на чай и кафе.

  Гостите на хотел Indaba ще оценят развлекателните съоръжения, които се предлагат. Те включват тенис кортове, фитнес зала и вътрешен спа център. Гостите могат да се насладят на живописни разходки из озеленените градини на хотела.

  Ресторантите и баровете на хотела предлагат разнообразна интернационална кухня. Ресторант Boma е идеалното място за наслада от традиционната южноафриканска кухня, заедно с живите представления на групата Marimba.

 • Protea Marriott Hazyview 3*, ЙОХАНЕСБУРГ, ЮЖНА АФРИКА

  Protea Marriott Hazyview 3*
  ЙОХАНЕСБУРГ, ЮЖНА АФРИКА


  ...

  Виж още

  Protea Hotel Hazyview разполага с открит басейн с изглед към околните планини, само на 20 минути път с кола от Националния парк Крюгер. Разположен в буйна градина с площ от 10 декара, той предлага луксозни стаи.

  Всички стаи разполагат с декор в провинциален стил, който включва плюшени фотьойли и богато украсени мебели. Повечето стаи имат панорамен изглед към градината и са оборудвани с климатик, сателитна телевизия и машина за чай/кафе.

  Със своя изцяло дървен интериор и местни произведения на изкуството, ресторант Letaba се отличава с декор със субайска тематика. Той сервира южноафрикански деликатеси и интернационална кухня. Гостите могат да се насладят на коктейли в шикозния бар и салон Maroela.

 • Elephant Lake Hotel 3*, МБАБАНЕ, СВАЗИЛЕНД

  Elephant Lake Hotel 3*
  МБАБАНЕ, СВАЗИЛЕНД


  ...

  Виж още

  Разположен на брега на устието на река Света Лусия в исмагалисоския влажен парк, Elephant Lake Hotel разполага с ресторант и бар, водещ към палубата за наблюдение, откъдето могат да се видят хипопотами.

  Хотелът разполага с 2 нива и всяка климатизирана стая е с балкон или вътрешен двор и предлага гледка към устието на река Света Лусия. Стаите са оборудвани със сейф, удобства за приготвяне на чай и кафе, сателитна телевизия и самостоятелна баня с душ и безплатни тоалетни принадлежности.

  Ресторантът на а ла карт и бюфет се намира на приземния етаж и сервира закуска, обяд и вечеря. На разположение е рум-сървиз.Резервирай

Моля, изберете хотел, дата на настаняване, брой туристи, брой деца и възраст на децата.ПАКЕТНА ЦЕНА

 

Период на програмата Възрастен в двойна стая
04-13.05.2018 € 2399 / 4692 лв

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

• Двупосочен билет София-Истанбул-Йоханесбург с АК Turkish Airlines
• Летищни такси
• Всички трансфери по програмата
• 7 нощувки в 3* и 4* хотели 
• 7 закуски и 7 вечери
• Входни такси за включените в програмата обекти
• Екскурзовод от България 
• Застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Виза ЮАР — 65 лв
• Бакшиши
• Напитки
• Допълнителни екскурзии 
• Допълнителни хранения 
• Лични разходи