Цени и дати на тръгване


Неслучайно Китай от местен език  се превежда като “Страната в центъра на света”. Без съмнение и в наши дни преводът обрисува съвсем точно най - многолюдната държава в света, с една от най-древните цивилизации и водеща световна икономическа сила. Каним ви да се потопите в тайните на тази уникална държава, която съчетава в себе си хилядолетна история, грандиозни архитектурни творения от стари времена (като Великата Китайска стена, Теракотената армия), световни изобретения на човешкия гений (като барута, компаса и лунния календар), древни религии и медицина, грандиозни ултрамодерни сгради и нечуван технотронен бум. 
STOP SALE!

ДЕН 1
20.04.2018 СОФИЯ

Полет от София с Турски авиолинии в 21.40ч. Кацане в Истанбул в 23.05ч. 

ДЕН 2
21.04.2018 ПЕКИН 

Полет от Истанбул в 01.25    и кацане в Пекин в 15.25ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel 4* или подобен. Кратка разходка по “Wangfujing street”, основната търговска улица на Пекин с много бутици и ресторанти, след което вечеря и нощувка.

ДЕН 3
22.04.2018 ПЕКИН
 
Закуска. 
Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.  
Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска». 

ОПЦИЯ: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци ( 40 евро/78 лева).
Вечеря и нощувка.

ДЕН 4
23.04.2018 ПЕКИН — СИЯН

Закуска. 
Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.
Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство.
Следобяд трансфер до жп гарата за трансфер с високоскоростен влак за Сиян. Пристигане в Сиян, вечеря и настаняване в хотел Xian Golden Flower by Shangri LA 4* или подобен нощувка.

ДЕН 5 
24.04.2018  ПЕКИН

Закуска. 
Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град.
Ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и ще посетим Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 6
25.04.2018 СИЯН – ЛОЯН 

Закуска.
Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 08:10ч. Пристигане в Лоян в 09:51ч. След пристигане ще посетим уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони".
Настаняване в хотел Luoyang Peony Hotel 3* или подобен.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 7
26.04.2018 ЛОЯН – ШАО ЛИН – ШАНХАЙ

Закуска.
Ранна закуска, след което отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация.
Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак до Шанхай в 16:32ч. Пристигане в Шанхай в 21:26ч.Настаняване в хотел Zhongxiang Hotel Shanghai4* или подобен.
 Нощувка.

ДЕН 8
27.04.2018 ШАНХАЙ 

Закуска.
Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. 
Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.
Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.
Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.
Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

ОПЦИЯ: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света (40 евро/78лева).
Вечеря и нощувка. 

ДЕН 9
28.04.2018 ШАНХАЙ - ЖУЖИЯОЖИЯО

Закуска.
Полудневна екскурзия до Zhujiajiao. Града който наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, разделящи града. 
Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Града е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Следобед завръщане в хотела.
Вечеря и нощувка.
ОПЦИЯ: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (30 евро/59 лева). 

ДЕН 10
29.04.2018 ШАНХАЙ – ХОНГ КОНГ 

Закуска.
Трансфер до летището и полет до удивителния Хонг Конг разположен на повече от 200 острова. 
Панорамната обиколка на града заппочва с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти.Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар. Настаняване в хотел Hong Kong Regal Riverside Hotel 4* или подобен.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 11
30.04.2018 ХОНГ КОНГ – МАКАО

Закуска. 
Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао(120евро/235лв). Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”. 
Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Ферибот до Хонг Конг.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 12
01.05.2018 ХОНГ КОНГ
ИСТАНБУЛ
Закуска.
Свободно време за разходки из острова. Около 18:00ч трансфер до летището за полет с Турски авиолинии в 22:45ч. 

ДЕН 13
02.05.2018 ИСТАНБУЛ – СОФИЯ

Кацане в Истанбул в 05:05ч. Полет за София в 07:50ч и кацане на летището в София в 09:05ч.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

•   самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул - Пекин; Хонг Конг – Истанбул – София с летищни такси 
•   самолетен билет Шанхай – Хонг Конг
•   10 нощувки със закуски  в подбрани хотели 4* - 2 н. в Пекин ( Beijing Plaza или подобен ),2 н. в Сиян (Xian Golden Flower by Shangri LA 4*),1н. в Лоян (Luoyang Peony Hotel 3*) ,3 н. в Шанхай (Zhongxiang Hotel Shanghai 4*) и 2 н. в Хонк Конг ( Hong Kong regal Riverside Hotel )
•   Вечери по маршрута в местни ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира с изключение на ден 7
•   Трансфер Пекин – Сиян с влак стрела
•   Трансфер Сиян – Лоян с влак стрела
•   Трансфер Лоян – Шанхай с влак стрела
•   Климатизиран транспорт
•   Входни такси за музеите и обектите по програмата
•   Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
•   Всички трансфери, упоменати в програмата
•   Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
•   Водач който ще придружава групата през цялото време

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

•   бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България.
•   билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
•   разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай  – 30 евро/59 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
•   посещене на акробатично шоу в Шанхай – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
•   Целодневна екскурзия до о-в Макао – 120 евро/235 лв.
•   лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
•   такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USD на човек (около 108 лв.в зависимост от курса на долара).
•   По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването. За повече информация моля запитайте в офисите ни.

Програмата в word формат можете да изтеглите оттук.

Допълнителна информация:
• Цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1.70 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването.
• Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай:
        — международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
        — такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USD на човек
        — Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации

Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане! 

 • Luoyang Peony Hotel, ЛОЯН, КИТАЙ

  Luoyang Peony Hotel
  ЛОЯН, КИТАЙ


  Хотел Luoyang Peony се намира в търговския район на града, близо до парка Wangcheng за фестивала Peony. ...

  Виж още

  Хотел Luoyang's Peony се намира в търговския район на града, близо до парка Wangcheng и мястото за фестивала "Peony".
  Стаите за гости и суитите в хотел Peony са оборудвани с всички стандартни удобства.

  Удобства в стаята: бюро, сейф в стаята, климатик, затъмнени завеси, диван, безплатен Wi-Fi в стаята, безплатни тоалетни принадлежности, хавлия, вана, отделна душ кабина, сешоар; ел. кана, прибори за кафе/чай, безплатна бутилирана вода, минибар; кабелни канали, LCD телевизор, телефон.

   

 • Beijing Plaza, ПЕКИН, КИТАЙ

  Beijing Plaza
  ПЕКИН, КИТАЙ


  Хотел Plaza се намира в близост до централния търговски район. ...

  Виж още

  Хотел Plaza се намира в близост до централния търговски район. Железопътната гара на Пекин е на 30 минути път с кола от хотела, а железопътна гара Пекин Уест е на 40 минути с такси. За около 1 час с кола се стига до международното летище Shoudou.

  Хотелът предлага безплатен достъп до интернет и удобни транспортни връзки, позволяващи лесен достъп до зоната за икономическо и технологично развитие в Пекин.
  Стаите в Plaza Hotel разполагат с модерни удобства като сателитна телевизия, минибар, машина за чай / кафе и сейф.
  На място има 3 ресторанта, както и лоби бар, предлагащ коктейли. Основният ресторант сервира китайски, японски и интернационални ястия.
  Хотел Plaza разполага с уелнес център, добре оборудвана фитнес зала, спа център и сауна.
  Гостите могат да посетят фризьорския и козметичен салон.

  Хотел Plaza Beijing предлага услуги за гледане на деца и денонощна доставка на храна и напитки в стаята. Предлагат се и услуги за пране и химическо чистене. Можете да наемете кола от бюрото за туристически обиколки.

 • Xian Golden Flower by Shangri La, СИЯН, КИТАЙ

  Xian Golden Flower by Shangri La
  СИЯН, КИТАЙ


  Хотел Golden Flower се намира в близост до историческата камбанария в центъра на Сиан. Той разполага със закрит басейн и добре оборудван фитнес център. ...

  Виж още

  Хотел Golden Flower се намира в близост до историческата камбанария в центъра на Сиан. Той разполага със закрит басейн и добре оборудван фитнес център. Луксозните стаи предлагат безплатен кабелен интернет.

  Гостите могат да се насладят на релаксиращ масаж, да играят тенис на маса и билярд, или да се отправят към сауната, за да се отпуснат. В 2-те ресторанта на хотела се сервират органична китайска и западна кухня.

 • Zhongxiang Shanghai, ШАНХАЙ, КИТАЙ

  Zhongxiang Shanghai
  ШАНХАЙ, КИТАЙ


  С превъзходните си удобства и отличното си местоположение Shanghai Zhongxiang Hotel е идеално място, в което можете да се насладите на престоя си в Шанхай. ...

  Виж още

  С превъзходните си удобства и отличното си местоположение Shanghai Zhongxiang Hotel е идеално място, в което можете да се насладите на престоя си в Шанхай. Оттук гостите имат лесен достъп до всичко, което този оживен град може да предложи. Рай за почивка и релаксация — хотелът предлага пълна отмора само на няколко крачки от многобройните забележителности на града като Джинджианг Shang Ye Jie, Zhabei Gymnasium, Шанхай International Glasses Mall.

  Възползвайте се от богатството на ненадминатите услуги и удобства в Шанхай. За удобство на гостите хотелът предлага 24-часов румсървис, безплатен Wi-Fi във всички стаи, 24-часова рецепция, удобства за инвалиди, Wi-Fi интернет в общите части.

  Гостите на хотела могат да изберат една от 193 стаи, в които се усеща атмосферата на спокойствие и хармония. Хотелът предлага прекрасни развлекателни съоръжения, такива като фитнес зала, масаж, които ще направят престоя ви незабравим. 

 • Regal Riverside Hotel, ХОНКОНГ, ХОНКОНГ

  Regal Riverside Hotel
  ХОНКОНГ, ХОНКОНГ


  Хотел Regal Riverside се намира покрай река Шинг Мун, в оживения квартал Шатин, с лесен достъп до основните транспортни мрежи и забележителните търговски зони и атракции....

  Виж още

  Хотел Regal Riverside се намира покрай река Шинг Мун в оживения квартал Шатин, с лесен достъп до основните транспортни мрежи и забележителните търговски зони и атракции в модерната част на града, включително New Town Plaza, хиподрума Shatin и китайския университет в Хонг Конг.

  Удобства в стаята: кафе / чай прибори, 42-инчов LED телевизор, минибар, бутилка с минерална вода, работно бюро, телефон, сейф; банята е с вана.

  Хотелът предлага просторни и добре оборудвани стаи и суити, някои от които разполагат с тройни и четворни легла, подходящи за семейства и приятели. Освен това в хотела можете да се възползвате от множество предложения за приятно прекарване на свободното време. Открийте интригуващата комбинация от професионално обслужване и широка гама удобства в Regal Riverside Hotel. Хотелът разполага с 13 функционални стаи, включващи две големи бални зали, идеални за бизнес срещи, конференции и тържества.

  Накрая се насладете на открития басейн на хотел Regal Riverside, здравния център и релаксиращия спа център OM.

   Резервирай

Моля, изберете хотел, дата на настаняване, брой туристи, брой деца и възраст на децата.КИТАЙ
10 нощувки / 13 дни

STOP SALE!

Дата
заминаване
Настаняване
    в двойна стая     
     Единична стая        3-ти възрастен
20.04.2018 г. 2 080 € / 4 068 лв 2 380 € / 4 655 лв 2 020 € /  3 951 лв

 

•   самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул - Пекин; Хонг Конг – Истанбул – София с летищни такси 
•   самолетен билет Шанхай – Хонг Конг
•   10 нощувки със закуски  в подбрани хотели 4* - 2 н. в Пекин ( Beijing Plaza или подобен ),2 н. в Сиян (Xian Golden Flower by Shangri LA 4*),1н. в Лоян (Luoyang Peony Hotel 3*) ,3 н. в Шанхай (Zhongxiang Hotel Shanghai 4*) и 2 н. в Хонк Конг ( Hong Kong regal Riverside Hotel )
•   Вечери по маршрута в местни ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира s изключение на ден 7
•   Трансфер Пекин – Сиян с влак стрела
•   Трансфер Сиян – Лоян с влак стрела
•   Трансфер Лоян – Шанхай с влак стрела
•   Климатизиран транспорт
•   Входни такси за музеите и обектите по програмата
•   Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
•   Всички трансфери, упоменати в програмата
•   Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
•   Водач който ще придружава групата през цялото време