Анталия и Кападокия - Земя на феномениЦени и дати на тръгване


от 11.04.2018 до 24.10.2018 587.00лв ограничени места

Преди милиони години, в зората на човешката цивилизация се появила страната на «приказните комини» и стотици неръкотворни пирамиди в централното Анталийско възвишение – страна с един от най-необичайните ладшафти в света. Открийте заедно с нас неповторимите исторически места: красотата на Кападокия и турската Ривиера. 

Ранни записвания до 29.03.2018 г.

ДЕН 1
София – Летище Анталия – Сиде (65 км)
Излитане от София за Анталия с директен чартърен полет с номер BGH 2005 в 09:30 ч. от Терминал 1 на летище София. Кацане на летището в Анталия в 11:10 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор в Анталия. Трансфер до хотел.
Настаняване. Вечеря. Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 2
Сиде
Закуска. Обзорна обиколка на Анталия (включена в цената). В този ден Вие ще видите един от най-красивите градове на Турската Ривиера – Анталия. Стария град, площада на републиката, символа на града – минарето Ивли, паметника на основателя на града пергамския цар Атал ІІ, вратата на Адриан / построена в чест на посещението в града на римския император Адриан през 130 г. пр.н.е., водопада Дюден. Също така, ще Ви бъде предоставена възможност, да разгледате магазини за кожени и бижутерски изделия. Месните занаятчии ще Ви предложат ръчно направени турски изделия. Връщане в хотела. Вечеря. Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 3
Сиде – Коня (240 км), Коня – Кападокия (220 км)
След закуска отпътуване за Кападокия. Този път ще се отправите на удивителна екскурзия през планината Тавър до Коня, бивша столица на империята на Селджуките. Коня – това е «зеления оазис», където прекрасните с красотата си растения и реки създават неповторима успокоителна атмосфера. По време на тази екскурзия Вие ще можете да посетите една от религиозните светини в тези места – мавзолея на ислямския философ Руми. Мевляна Руми е основател на мистичния суфически орден на "въртящите се дервиши", чийто танц е божествена молитва и хипнотизираща медитация (включена в цената). Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря. Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 4
Кападокия
Кападокия - “Страната на красивите коне” е един музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Земя извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а около 5 век човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики.

Кападокия преди всичко е мистичен красив ландшафт, създаден от самата природа: розови и бели скали, неръкотворни "магически кули". За Вас ще се проведе екскурзия по този очарователен ландшафт, наричан още "лунен ландшафт". Ще посетите известното поклонническо място Гьореме със уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО. Ще бъдете възхитени от изсечените от камък гостни и спални, манастири и църкви. Също така ще видите и светини на православна Византия: школата на свети апостол Павел, стенни образи на православни светци, Библейски сюжети в древни фрески.
Вечерта ще имате възможност при желание да вземете участие в удивителна кападокийска вечер, където можете да се насладите на местния фолклор и интересни танци (срещу допълнително заплащане – 25 евро с включени напитки и програма).
Връщане в хотела. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 5
Кападокия
След закуска отпътуване за един от подземните градове. Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии срязващи помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хиляди жители. Посещение на долината Зелве – природен феномен с “приказни” скални комини, издигащи се на височина 30 – 40 метра и център за обучение на монаси. В края Вие ще посетите характерна за местността занаятчийница за производство на килими. Ние ще Ви покажем всички стадии на производство и ще имате възможност да си закупите. Също така при желание от Ваша страна, ще ви бъде предложена обзорна екскурзия на въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия (срещу допълнително заплащане – 130 евро). Вие ще можете от "птичи поглед" да разгледате неповторимата красота на това място.
Вечерта можете да се насладите на мистичната церемония, наречена "въртящи се дервиши" със хипнотизираща молитва и божествено служение, в един от приказните керван – сараи (срещу допълнително заплащане – 20 евро).
Връщане в хотела. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 6
Кападокия – Сиде (460 км)
След закуска Вие ще се отправите на удивителна екскурзия през планината Тавър към Средиземноморското крайбрежие. По пътя ще посетите селджуски керван – сарай по Пътя на коприната. Големите строежи с разкошно украсени врати създава образа на крепост от източните приказки. Настаняване в хотел 5* в региона на Анталия. 

ДЕН 7
Сиде

Този ден ще ви предложим едни от най-интересните исторически екскурзии. Екскурзия до Демре, Мира и Кекова (срещу допълнително заплащане – 60 евро с включен обяд) – на тази екскурзия ще посетите древния град Мира, основан през 5 в.пр.н.е., ще видите скалните гробници от епохата на Ликийския съюз, римски театър и ще посетите църквата, където е погребан Свети Николай Чудотворец.
Също така ще Ви разкажат за чудни свети места. Екскурзия до Сиде и Манавгат (срещу допълнително заплащане – 40 евро с включен обяд) – на тази екскурзия ще посетите античния град Сиде, водопада в Манавгат, джамията Кюлие (Kulliye) в Манавгат, както ще имате време за плаж и ще се повозите на яхта. Връщане в хотела. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 8
Сиде – Летище Анталия – София (65 км)

Закуска. Свободно време за плаж. След обяд трансфер от хотела до летището в Анталия. Излитане за София с директен чартърен полет с номер BGH 2006 в 12:00 ч. и кацане на летището в София Терминал 1 в 13:40 ч. 

ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ ВКЛЮЧВАТ:

 • Самолетен билет с директен чартърен полет
 • Летищни такси
 • Багаж – 7 кг. Ръчен и 20 кг. чекиран
 • Обзорна обиколка на Анталия
 • Посещение на Мавзолея на Руми Мевляна
 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • 4 нощувки в Анталия / Сиде в хотел 4*/5* на база закуска и вечеря
 • 3 нощувки в Кападокия в хотел 4*/5* на база закуска и вечеря
 • Екскурзионна програма в Кападокия с лицензиран екскурзовод на български
 • език;
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро

ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ НЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • Разходите от личен характер
 • Обяди;
 • Напитки;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Черната църква в Гьореме – 10 турски лири
 • Входни такси на музеите в Кападокия: Подземния град Каймаклъ (25 TL)
 • скалните църкви в Гьореме (30 TL) и Учхисар (5 TL), кервансарай "Султанхан" (5TL)
 • Всички услуги предложени по желание;
 • Застраховка отмяна на пътуване – сключва се подписване на договора на стойност около 2,5% от общата сума
 • Доплащане здравна застраховка за лица от 65 г. до 75г. – 5 евро / 10 лева
 • Доплащане здравна застраховка за лица от 75 г. до 80г. – 12 евро / 24 лева
 • Бакшиши на екскурзовода и шофьора - 15 евро на човек за целия престой
 • Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава)
 • по време на екскурзионната програма в Кападокия ще имате възможност да посетите – винарна, където ще можете да дегустирате най-пивкото вино в тази област на Турция, грънчарска работилница, бижутерска работилница, цех за ръчно тъкани килими с възможност за пазаруване)

Условия и начини на плащане:
- Авансово плащане от 50 % депозит на човек при записване
- Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване
 Необходими данни за всички пътуващи:
- Три имена на латиница по международен паспорт
- Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето ечуждестранен гражданин
- Номер на паспорт и дата на валидност;
*Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.
Анулационни срокове:
Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от цената на пътуването.
Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;

 • HANE FAMILY SIDE, АНТАЛИЯ, ТУРЦИЯ

  HANE FAMILY SIDE
  АНТАЛИЯ, ТУРЦИЯ


  Хотел Primasol Hane Family Resort се намира в Сиде. Предлага сезонен открит басейн, закрит басейн и собствен плаж, както и СПА и уелнес съоръжения, сауна и...

  Виж още

  Хотел Primasol Hane Family Resort се намира в Сиде. Предлага сезонен открит басейн, закрит басейн и собствен плаж, както и СПА и уелнес съоръжения, сауна и турска баня. Предоставя безплатен Wi-Fi в общите части. 
  Стаите са оборудвани с плоскоекранен телевизор със сателитни канали и са с гледка към планината, басейна или градината. Всички включват собствена баня, снабдена с безплатни тоалетни принадлежности и сешоар. В ресторанта на място се сервират разнообразни ястия на шведска маса и а ла карт. Гостите в хотел Primasol Hane Family Resort могат да релаксират с масаж, да тренират във фитнес центъра и да играят тенис и билярд. Организират се вечерни забавления и се предлага детски клуб за малките гости. Хотелът има денонощна рецепция и предоставя летищен трансфер при заявка и срещу допълнителна такса. На разположение са също коли и велосипеди под наем. Останките от древногръцкия град в Сиде са на 8 км, а музеят на Сиде - на 8,3 км от Primasol Hane Family Resort. Най-близкото летище е Анталия, на 55,5 км. 

 • MUSTAFA HOTEL, КАПАДОКИЯ, ТУРЦИЯ

  MUSTAFA HOTEL
  КАПАДОКИЯ, ТУРЦИЯ


  Mustafa Hotel се намира в Юргюп, в историческия регион Кападокия. Хотелът разполага с турска баня, сауна, фитнес център и открит басейн. Предлага модерни стаи с климатик...

  Виж още

  Mustafa Hotel се намира в Юргюп, в историческия регион Кападокия. Хотелът разполага с турска баня, сауна, фитнес център и открит басейн. Предлага модерни стаи с климатик и безплатен WiFi.
  Стаите в хотел Mustafa са декорирани в спокойни цветове. Всички са оборудвани със сателитна телевизия и минибар. 

  В хотела има 2 ресторанта с открита шведска маса. Гостите могат да опитат ястия от интернационалната кухня в откритата зона за хранене край басейна. Барът сервира топли и студени напитки. Автогарата в Юргюп е само на 5 минути с кола от хотела. Летище Невшехир е на по-малко от 50 км. Резервирай
ПАКЕТНИ ЦЕНИ " Стандарт" -  ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ
ЗА КАПАДОКИЯ - ЗЕМЯ НА ФЕНОМЕНИ 
цени за ранни записвания до 29.03..2018

 
Дати
на заминаване
Цена на човек
в двойна стая
Единична
стая
Трети
възрастен
Дете на доп. легло
(2-11.99 г.)
11.04.2018
18.04.2018 stop sale
300 евро
587 лв
400 евро
782 лв
 300 евро
587 лв
270 евро
528 лв
25.04.2018 325 евро
636 лв
425 евро
831 лв
325 евро
636 лв
295 евро
577 лв
02.05.2018
09.05.2018
10.10.2018
17.10.2018
24.10.2018
325 евро
636 лв
425 евро
831 лв
325 евро
636 лв
295 евро
577 лв
23.05.2018
30.05.2018
12.09.2018
19.09.2018
26.09.2018
03.10.2018
360 евро
704 лв
480 евро
939 лв
360 евро
704 лв
330 евро
645 лв

ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ ВКЛЮЧВАТ:

 • Самолетен билет с директен чартърен полет
 • Летищни такси
 • Багаж – 7 кг. Ръчен и 20 кг. чекиран
 • Обзорна обиколка на Анталия
 • Посещение на Мавзолея на Руми Мевляна
 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • 4 нощувки в Анталия / Сиде в хотел 4*/5* на база закуска и вечеря
  Хотел Hane Family Resort Side 4* или подобен.
 • 3 нощувки в Кападокия в хотел 4*/5* на база закуска и вечеря
  Хотел Mustafa (или подобен).
 • Екскурзионна програма в Кападокия с лицензиран екскурзовод на български
 • език;
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро

ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ НЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • Разходите от личен характер
 • Обяди;
 • Напитки;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Черната църква в Гьореме – 10 турски лири
 • Входни такси на музеите в Кападокия: Подземния град Каймаклъ (25 TL)
 • скалните църкви в Гьореме (30 TL) и Учхисар (5 TL), кервансарай "Султанхан" (5TL)
 • Всички услуги предложени по желание;
 • Застраховка отмяна на пътуване – сключва се подписване на договора на стойност около 2,5% от общата сума
 • Доплащане здравна застраховка за лица от 65 г. до 75г. – 5 евро / 10 лева
 • Доплащане здравна застраховка за лица от 75 г. до 80г. – 12 евро / 24 лева
 • Бакшиши на екскурзовода и шофьора - 15 евро на човек за целия престой
 • Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава)
 • по време на екскурзионната програма в Кападокия ще имате възможност да посетите – винарна, където ще можете да дегустирате най-пивкото вино в тази област на Турция, грънчарска работилница, бижутерска работилница, цех за ръчно тъкани килими с възможност за пазаруване)

Бланка запитване

* Задължителни полета!