Китай - Пътешествие през вековете

Вид транспорт:
Самолет
Маршрут:
ПЕКИН-ХОНГ КОНГ
Продължителност:
13 дни / 10 нощувки
Изхранване:
Нощувка и закуска

Докоснете се до древен Китай в обиколната ни екскурзия, която включва богата културна програма с нощувки в Пекин, Лоян, Сиан, Шанхай и Хонгконг.

Дати на заминаване

ДЕН 1

Полет от София с Турски авиолинии в 21:20 ч. Кацане в Истанбул в 23.40 ч.

ДЕН 2

Истанбул - Пекин
Полет от Истанбул в 01.55 ч. и кацане в Пекин в 16.10 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Jinfeng Hotel 4* или подобен. При възможност разходка по Wangfujing Road, главната търговска улица на Пекин и кратко опознаване на града. Вечеря и нощувка.

ДЕН 3

Пекин
Закуска. Туристическа обиколка на Пекин — град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тянан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец — един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.  Вечеря и нощувка. 

ДЕН 4

Пекин
Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) — едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.  
В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла. Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл "Династията на Златната Маска". 

Опция: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл "Династията на Златната Маска" — зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. (60 евро)
Вечеря и нощувка.

ДЕН 5

Пекин - Лоян
Закуска. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 09:38 ч (часовете подлежат на препотвърждение). Пристигане в Лоян в 13:47 ч. След пристигане ще посетим уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм до 17 м височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Настаняване в хотел Luoyang Peony Hotel 3* или подобен. Вечеря и нощувка.
 

ДЕН 6

Сиян
Закуска. Ранна закуска, след което отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 17:41 ч. Пристигане в Сиян в 19:12 ч. Вечеря, след което настаняване в хотел SkyTel Xian или подобен 4*. Нощувка.

ДЕН 7

Сиян
Закуска. Днес обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света — гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Ще посетим магазин за изделия изработени от лак, след което ще имаме свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка.

ДЕН 8

Сиян - Шанхай 
Закуска. След закуска ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и ще посетим Голямата пагода на Великата Гъска — хранилище на ценни будистки ръкописи.
Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 12:25 ч. Пристигане в Шанхай в 19:47 ч. Вечеря, след което настаняване в хотел Friend Hotel Shanghai 4* или подобен.
 

ДЕН 9

Шанхай
Закуска. Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. 
Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.
Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.
Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.
Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.
Опция: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (45 евро)

ДЕН 10

Шанхай - Хонг Конг
Закуска. Свободно време, след което трансфер до летището за полет до удивителния Хонг Конг в 16:50 (подлежи на препотвърждение) разположен на повече от 200 острова. Пристигане в 19:50 ч и настаняване в хотел Hong Kong Regal Riverside Hotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

ДЕН 11

Хонг Конг - Макао - Хонг Конг
Закуска. Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. Тук в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”. Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най-старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Посещение на казино “Венецианецът”.
Ферибот до Хонг Конг. Вечеря и нощувка. 

ДЕН 12

Хонг Конг - Истанбул
Закуска. Панорамна обиколка на града с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар. Посещение на плажа Рипълс Бей, където могат да се направят страхотни снимки на залива. Около 18:00 ч трансфер до летището за полет с Турски авиолинии в 23:05 ч. 

ДЕН 13

Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 06:15 ч. Полет за София в 08:35 ч и кацане на летището в София в 08:85 ч.

Beijing Jinfeng Hotel 4*

КИТАЙ, ПЕКИН

Нощувка и закуска 

Хотел Beijing Jinfeng предлага уютни стаи за гости. С успокояващи тонове всяка стая е оборудвана с телевизор с плосък екран, работно бюро и минибар. В банята има чехли и сешоар.

Luoyang Peony Hotel 4*

КИТАЙ, ЛОЯН

Нощувка и закуска 

Peony Hotel се намира в центъра на Луоян, само на 1 км от жп гара Luoyang. Той разполага с ресторант, фитнес зала и сауна. В стаите за гости има безплатен интернет. Климатизираните стаи са оборудвани с телевизор с плосък екран, електрическа кана и минибар. Всяка има собствена баня с вана и душ. Ресторантът сервира кантонски, съчуански и западни ястия. Има и рум-сървиз.

SkyTel Xian 4*

КИТАЙ, СИЯН

Нощувка и закуска 

Модерните стаи са оборудвани с централна климатична инсталация и отоплителни уреди и разполагат с кабелна телевизия, удобни легла и плюшен кът за сядане. Включени са удобства за приготвяне на чай / кафе и хладилник. Самостоятелните бани разполагат със сешоар и безплатни тоалетни принадлежности.

Friend Hotel Shanghai 4*

КИТАЙ, ШАНХАЙ

Нощувка и закуска 

Разположен само на 5 минути пеша от гара Yingaoxilu (линия 3), хотел Friend Shanghai предлага стаи на Yixian Road, Шанхай. Във всички стаи има безплатен кабелен интернет, а в общите части има безплатен Wi-Fi. Ресторант Yuelinglong на място сервира кантонски, шанхайски и сеански кухни. Всички елегантно обзаведени стаи са оборудвани с телевизор с плосък екран, личен сейф и безплатна минерална вода. Самостоятелните бани са с душ или вана. Можете да се храните в стаята си с рум-сървиз.

Hong Kong Regal Riverside Hotel 4*

КИТАЙ, ХОНГ КОНГ

 

Regal Riverside Hotel предлага изглед към река Shing Mun, която е оградена от красива растителност. На място има 11 заведения за хранене, открит басейн и СПА център. Светлите и просторни стаи предлагат кабелна телевизия, сейф и минибар. Собствените бани са с вана и сешоар.
Спа център OM предлага масажи и меню с луксозни спа процедури. Другите удобства в Regal Riverside Hotel включват добре оборудван фитнес център и сауна.
Възможностите за хранене варират от международна шведска маса и италиански ястия до китайски специалитети и любими японски храни. Бар Carnival сервира селекция от напитки, а в сладкарница Regal гостите могат да си поръчат торти и десерти.

Вечерна разходка с корабче по река Хуан Пу

Възрастен: 88 лв
Дете: 88 лв

Опознайте красотата на нощен Шанхай, плавайки с традиционно китайско корабче.

виж още...

Династията на Златната Маска (шоу спектакъл)

Възрастен: 117 лв
Дете: 117 лв

Посещение на грандиозния шоу спектакъл "Династията на Златната Маска" зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци.

виж още...

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА 10 НОЩУВКИ
 

Дата Възрастен
в двойна стая
Единична
стая
Допълнително
легло 
14.11.2019 € 2 198 € 2 490 € 2 140

Необходими документи и условия на записване:

 • Международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане и снимка паспортен формат.
 • Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната: 90 USD на човек
 • Депозит в размер на 1 800 лв, доплащане —  до 40 дни преди заминаването.
 • Краен срок за записване по програмата: 20 дни преди заминаване
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване

Срокове за анулации и неустойки:

 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 59 работни дни до 40 дни – 1800 лв
 • От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Срокове за анулации и неустойки:

 • При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • Между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
 • При по-малко от 40 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 15.10.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Забележки:

 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 15
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.75 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 3% туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България
 • Дните за провеждане на допълнителни екскурзии могат да претърпят промяна
 • Посочените в програмата часове за екскурзии са ориентировъчни
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

anti spam verification

Завинаги свързана със своята древна цивилизация, уникални културни и природни съкровища, Небесната империя заслужено си е извоювала репутацията на една от най-посещаваните туристически дестинации на планетата. С писмена история от 4000 години, гордееща се с богато културно-историческо наследство и реликви, китайската е една от четирите най-стари цивилизации на света. Тук са изобретени компаса, хартията, барута и печата. Отделете достатъчно време да се изкачите на Великата китайска стена, едно от осемте чудеса на света. 
Израстнал от малко рибарско селце, Хонг Конг днес е водещ световен финансов и търговски център, хармонично съчетаващ китайските традиции със западния начин на живот. 

0700 18 118

Обадете се сега
0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

➤ самолетен билет с Турски авиолинии София-Истанбул-Пекин; 
➤ самолетен билет Хонг Конг–Истанбул–София 
➤ летищни такси и включен 40 кг багаж
➤ самолетен билет Шанхай–Хонг Конг
➤ 10 нощувки със закуски в подбрани хотели 4*
➤ вечери по маршрута в местни ресторанти 
➤ целодневен тур на Макао
➤ трансфер Пекин–Лоян с влак стрела втора класа
➤ трансфер Лоян-Сиян с влак стрела втора класа
➤ трансфер Сиян–Шанхай с влак стрела втора класа
➤ климатизиран транспорт
➤ входни такси за музеите и обектите по програмата
➤ екскурзоводско обслужване с превод на български език
➤ всички трансфери, упоменати в програмата
➤ медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
➤ водач, който ще придружава групата през цялото време при минимум 15 туриста

➤ бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 40 евро, заплащат се предварително в България.
➤ билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин
➤ разходка с корабче по река Хуан Пу в Шанхай
➤ лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги
➤ такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната

Китай - Пътешествие през вековете

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.

Разбрах