Вид транспорт:
Маршрут:
СОФИЯ - ТОКИО - ОСАКА
Продължителност:
дни / нощувки
Изхранване:
Нощувка и закуска

Дати на заминаване

ДЕН 1

16.09.2019
София - Истанбул

Излитане от София в 21:40 ч. с Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летището. 

ДЕН 2

17.09.2019 
Истанбул - Токио

Излитане за Токио в 01:40 ч. Кацане на летище Narita, Токио в 19:10 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до центъра на Токио (около 1 1/2-2ч в зависимост от трафика). Настаняване в хотел Monterey Ginza 3* или подобен. Нощувка. 

ДЕН 3

18.09.2019 
Токио
                                                       
Закуска. След това се отправяме на целодневен тур на Токио (включен в цената). 
Ще започнем обиколката с парадната площадка пред Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на стария замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени. 
След това ще се качим на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Токио Тауър е и една от най-високите телевизионни кули в света. 
Накрая ще посетим храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Ще имаме възможност за разходка по колоритната търговска улица Накамисе, започваща от храма и водеща до външната порта. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства.
Следобед ще посетим изкуствения остров Одайба, от където се открива прекрасна панорамна гледка към централната част на Токио. Ще спрем за снимки на Статуята на Свободата и ще имаме свободно време в някой от МОЛ-вете на острова. Връщане в хотела. 
Нощувка. 

ДЕН 4 

19.09.2019
Токио – Нико - Токио (около 150 км, около 2 ч трансфер с автобус)

Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (включена в цената). 
Град Нико е известен с най-красиво декорираният храм в Япония - Тошуго, в който се намира и грабницата на  шогун Токугава Иеясу. Той е основател на шогуната Токугава през 1615г, който управлява страната до 1867г. 
Обиколката на място ще започне с посещение на разположения сред гората храм Тошогу, където се намира и гробница на шогун Токугава Иеясу (тя не се посещава).  Пищно украсеният с позлатени дърворезби храмов комплекс е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще видим и пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората. 
Следва обяд в местен ресторант (включен в цената).
Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (разстоянието от Нико до Чузенджи е 30 км). Разходка в района и посещение на един от най-известните и впечатляващи водопади в Япония - водопада Кегон
Връщане в хотела в Токио. Нощувка.

ДЕН 5

20.09.2019
Токио – Камакура – Йокохама - Токио  (67км, около 0,50ч трансфер с автобус)


Закуска. Целодневно посещение (включено в цената) на Камакура една от старите столици на Япония и Йокохама. 
Камакура -  град, който се намира югозападно от Токио, в чийто  район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се усеща. Камакура е избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През същия период (1185-1333г) от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония. 
Ще посетим храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара. 
В центъра на града се намира най-големия храм в Камакура – Tsurugaoka Hachimangu, известен като едно от най-важните места за поклонение в Япония след новогодишните празници. Храмът е основан през 1063г от минамото Йорийоши и е преместен на мястото, на което се намира днес през 1180г от Минамото Йоритомо – основателя и първия шогун на шогуната Камакура. 
Следва посещение на храма Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието. Храмът е разположен на върха на хълм, от който се открива прекрасна гледка към целия град, плажовете и океана. На върха в една от сградите на храмовия комплекс се намира и Библиотеката, която носи цялото знание на света в себе си. Смята се, че този, които успее да я завърти, ще го придобие...

Обяд в местен ресторант (включен в цената). 

Йокохама е вторият по големина град в Япония и най-голямо пристанище, което е и първото, което се отваря за търговия след като страната излиза от своята междунадорна изолация през 1859г. 
Обиколката ще започне с градините Sankeien, прочути с целогодишната си красота. Тук има и доста стари традиционни японски постройки (пагоди и къщи), донесени  и запазени от различни краища на страната. Най-известната е къщата на прочутата фамилия Hara, които са се занимавали с търговия на коприна. Ще се разходим сред цъфналите пролетни дървета, по прекрасните изкуствени мостове и цветни лехи. 
Ще се разходим в крайбрежния парк Yamashita, от където ще видим в далечината и архитектурното чудо на града – пристанището Minato Mirai, което в превод означава „Пристанище на бъдещето“. Тук има множество бизнес сгради, центрове за пазаруване, увеселителен парк, заведения и хотели. Ще имаме свободно време в района на пристанището. 
Връщане в Токио.

ДЕН 6

 21.09.2019
Токио – Осака (около 500км, 2,30ч с влака стрела)

(Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Осака, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30ч.). 

Закуска. 
Отпътуване от гарата на Токио за Осака с влака стрела Nozomi. 
Пристигане на ж.п. гарата в Осака – Shin Osaka Station, където ни чака автобус за полудневен тур на града. 
Свободно време за обяд в центрълната част на Осака – Shinsaibashi и улица Дотомбори (невключен в цената).
Следва посещение на Замъка на Осака (включено в цената) – един от символите на града. Първата постройка на замъка е направена през 1583г, когато Тойотоми Хидейоши решава да постави основите на обединена Япония. Той е най-големият замък по това време в страната. Плановете на Хидейоши се провалят след убиството му от шогун Токугава, но тази забележителност остава една от визитните картички на страната. 
Ще се качим до последния етаж, от където се открива страхотна гледка към града и парка на замъка.
Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building. От панорамната тераса на 40-ия етаж се открива удивителна гледка към целия град.
Преди да се отправим към хотела ще вечеряме едно от най-вкусните японски ястия – okonomiyaki - омлет с морски дарове (включено в цената, японска кухня). 
Трансфер до хотел Plaza Osaka 3* или подобен. Нощувка. 

ДЕН 7

22.09.2019  
Осака - Киото
(57км, около 0,50ч пътуване с автобус)              
Закуска. Днес се отправяме на целодневно посещение на Които (включено в цената). 
Започваме екскурзията с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО. 
Следва посещение на храма Фушими Инари (Fushimi Inari). Шинтоисткото светилище е известно с хилядите ярко червени врати тори (tori gates), които водят до същинската част на храма и планината Инари, също част от комплекса. Инари е бога на ориза и на територията на страната има хиляди храмове посветени на него. Този е един от най-важните, поради факта, че датира от 794г, когато столицата на страната се премества в Киото. 
Следва участие в чаена церемония в Киото. 
Свободно време за обяд (не е включен в цената). 
Следобеда – свободно време и разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички. 
Връщане в Осака. Нощувка. 

ДЕН 8

23.09.2019  Осака - Нара (30 км, около 0,40ч трансфер) и Киото – Токио (около 430км, около 2,10ч с влака Стрела)                           
(Багажът ще бъде транспортиран отделно в същото време, направо до хотела в Токио, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30ч.). 
Закуска. 
Отпътуване за Осака, като по пътя ще спрем за разглеждане в Нара и ще направим разгледаме храма Todaiji, разположен в парка с елените (включено в цената). 
Нара е първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото. 
Ще посетим храма Todaiji, разположен в Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дрожелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях. Храмът Todaiji е построен през 752г и става водещ храм на Будизма в Япония. През годините храма толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784г се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Ще посетим основната сграда на храма, където се вижда 15 метрова бронзова статуя на Буда. Важна атракция в храма е колоната в основата, на която има дупка – ако успеете  да минете през нея, ще получите просветление в слеващия си живот. 
Около обяд се придвижваме към Киото, от където ще вземем влака Стрела обратно към Токио.
Пристигане в Токио и трансфер до хотел Monterey Ginza 3* или подобен. Нощувка.

ДЕН 9

24.09.2019 
Токио – Истанбул  
                                  
Закуска. Свободно време в японската столица до трансфера за летището в 17:30ч за полет до Истанбул в 21:25ч. 
Ето няколко идеи как да прекарате този последен ден в столицата: може да отидете до изкуствения остров Одайба, от където се открива прекрасна панорамна гледка към централната част на Токио, да пазарувате в района на Шинджуко и главната му улица осеяна с магазини -  Harajuku, да посетите „електронния квартал“ Акихабара с многобройните Anime кафенета, или да отидете до едно от най-натоварените кръстовища – Shibuya, където можете да видите статуята на кучето Хачико.  

ДЕН 10

25.09.2019 
Истанбул – София
 
Кацане в 03:35ч в Истанбул. Прехвърляне на полет до София в 07:45ч и кацане в България в 09:05ч. 

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА 7 НОЩУВКИ / 10 ДНИ
16.09 - 25.09.2019 г.

Дати Възрастен
в двойна стая
Единична
стая
Допълнително
легло 
16.09.2019 6 435 лв 7 069 лв 6 435 лв

Анулации:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:

  • до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;
  • от 59 дни до 45 дни-депозита;
  • от 45-ия и 20-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП;
  • от 20 до 0 дни: 100 % от целия договор.

Срокове за анулации и неустойки:

  • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
  • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
  • между 45-ия и 20-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП;
  • при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 16.08.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Япония. Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 


anti spam verification

Япония е една изключително интересна страна. Тя е особено любопитна за нас, европейците, тъй като е толкова различна!
Страната на изгряващото слънце е неспирен източник на очарование и сякаш няма друга като нея по света.
Япония преплита в себе си мистиката на дзен, честта, мъдростта на самурая и дисциплината на съвременната високотехнологична нация.

0700 18 118

Обадете се сега
0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

➤ Самолетен билет София-Истанбул-Токио-Истанбул-София с включени летищни такси и багаж до 40 кг на авиокомпания Turkish airlines;
➤ Трансфери летище-хотел-летище 
➤ 5 нощувки в Токио в Monterey Ginza 3* (или подобен);
➤ 2 нощувки в Осака в хотел Plaza Osaka 3* (или подобен);
➤ 7 закуски в хотелите Токио и Осака;
➤ 2 обеда в Нико и Камакура (японска кухня);
➤ 1 вечеря в Осака (японска кухня);
➤ Участие в чаена церемония в Киото;
➤ Целодневна обиколка на Токио;
➤ Целодневна екскурзия до Камакура и Йокохама с включен обяд;
➤ Целодневна екскурзия до Нико с включен обяд;
➤ Целодневна обиколка на Киото;
➤ Полудневна екскурзия до Нара с автобус;
➤ Полудневна обиколка на Осака с включена вечеря;
➤ Билет за влака стрела от  Токио до Осака (линия Nozomi);
➤ Билет за влака стрела от  Киото до Токио (линия Nozomi);
➤ Екскурзоводско обслужване и превод на български от водача на групата;
➤ Входни такси на посещаваните обекти по програмата;
➤ Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Армеец;
➤ Водач на групата от туроператора при минимум 18 човека;

➤ Застраховка отмяна на пътуване.
➤ Лични разходи и напитки по време на храненията

➤ Няма медицински и санитарни изисквания при пътуване до Япония.
➤ Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
➤ Пътуването до Япония е безвизово. 

Япония - мистиката на самураите в модерния свят

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.

Разбрах