Париж - градът на светлината

Вид транспорт:
Самолет
Маршрут:
СОФИЯ - ПАРИЖ
Продължителност:
4 дни / 3 нощувки
Изхранване:
Нощувка и закуска

Кратка екскурзионна програма в очарователния Париж. Програмата е с директен полет от София и централно разположен хотел и местен екскурзовод на български език.

Дати на заминаване

12.02.2020
925 лв
Резервирай
12.06.2020
899 лв
Резервирай
17.07.2020
899 лв
Резервирай
14.08.2020
899 лв
Резервирай
18.09.2020
899 лв
Резервирай
09.10.2020
879 лв
Резервирай

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!


ДЕН 1

София — Париж

Отпътуване в 13.50 ч. от Терминал 1 на летище София с полет на авиокомпания "Wizz Air" за Париж. Пристигане в 15.50 ч. на летище Бове. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.


ДЕН 2

Париж — Дворецът "Версай" — Париж

Закуска. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език: Парижката "Света Богородица" – едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура; Латинският квартал и Сорбоната; Пантеонът, превърнат в мавзолей за "великите хора от епохата на Френската революция"; Домът на инвалидите; Люксембургската градина с Люксембургския дворец, където сега заседава Сенатът; площад "Конкорд", на който за пръв път е издигната гилотината; Мадлената, построена в стил гръцки храм; Гранд Опера; площад "Вандом"; булевард "Шан-з-Елизе"; Триумфалната арка; площад "Трокадеро" и Айфеловата кула.
Свободно време в Париж - необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до двореца "Версай" – дворецът на Краля Слънце Луи ХІV: Големите апартаменти и огледалната зала. Разходка в градините на замъка (при подходящи метеорологични условия).
Нощувка.


ДЕН 3

Париж
Закуска. Свободно време в Париж с възможност за индивидуално посещение на Айфеловата кула или туристическа програма по желание (необходимо е ползване на градски транспорт):

 • Разходка с панорамно корабче по Сена около историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през 3 век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, създаващ почти провинциална атмосфера и спокойно място за разходка.
 • Посещение с екскурзовод на български език на Лувъра – най-големият музей на изкуствата в Европа, чиято най-прочута творба без съмнение е "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи. 
 • Посещение на Опера „Гарние“ с екскурзовод на български език - най-известната френска опера, както и най-красива от всички сгради във Франция.
 • Индивидуално посещение на кабаре "Мулен Руж" или "Лидо". Спектакълът е с начало 21:00 ч. или 23:00 ч. и продължителност 2 часа и е необходимо да се спазят изисквания към облеклото.

Нощувка.


ДЕН 4

Париж — София
Закуска. Освобождаване на стаите (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време в Париж – необходимо е ползване на градски транспорт. Трансфер до летище Бове. Отпътуване за България в 16.25 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на Терминал 1 на летище София в 20.05 ч.

 

 

IBIS PARIS LA DEFENSE CENTRE

ФРАНЦИЯ, ПАРИЖ

Нощувка и закуска 

цена от
829 лвна човек за 4 дни
Резервирай

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ 3*:
Хотел "Ibis Pais La Defense Centre" 3*  

Хотелът се намира в сърцето на бизнес района "La Defense" в Париж, на 10 минути с метрото до Триумфалната арка и булевард "Шан-з-Елизе".
Метростанция Esplnade de la Defense (линия 1 на метрото) се намира непосредствено до хотела и осигурява директна връзка до центъра на града.
Всички стаи са климатизирани, модерни и уютни.

Хотел “Median Paris Porte de Versailles” 3* 
Този хотел се намира в 15-ти район на Париж, точно срещу трамвайната спирка Balard, от която има директни връзки с изложбения център Порт дьо Версай; до операта "Гарние" и "Шанс -Елизе"

Посещение на опера Гарние

Възрастен: 55 лв

Идеята за построяване на оперна зала датира от 1820 г., но строежът е извършен между 1862 и 1875 г. от архитекта Шарл Гарние. Той бил избран между 171 кандидати, относително неизвестен за времето си и едва 35-годишен. Веднага след започването им строителните дейности са прекратени, тъй като с разкопаването на основите са открити подземно езеро и извор. Въпреки че този проблем е преодолян, езерото все още съществува. Построена е огромна сграда с площ от 11 000 кв.м., сцена за над 450 участници и 2200 седящи места, пищно украсена отвън и отвътре с фризове, колони, статуи, кадифе, позлата, нимфи и херувими. Централният полилей в голямата зала тежи повече от 6 тона, а таванът е изрисуван от Марк Шагал през 1964 г.

*Посещение на "Опера Гарние" с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация и входна такса) на турист при минимум 20 туристи. 

виж още...

Посещение на Лувъра

Възрастен: 89 лв

Лувърът води своята история от XIII в., когато крал Филип-Август построил с отбранителна цел солидна крепост покрай Сена. През XIV в. Шарл V благоустроил крепостта, пригодил я за живеене и я превърнал в кралска резиденция. С преместването на двора във Версай от Луи ХІV, Лувърът започва да губи своето значение, като дори са разглеждани и планове за неговото разрушаване, докато се стигне до решение за превръщането му в музей от световна величина. През 1981 г., по решение на президента на Франция Франсоа Митеран, в двореца започва реставрация. Многобройните посетители на музея налагат разширяването и оптимизирането на входовете. За тази цел входът към Лувъра изцяло е преустроен през 1989 г. – построена е пирамида от прозрачно стъкло, предизвиквала първоначално значителни спорове и полемики относно необходимостта от нейното съществуване. Днес Лувърът е един от най- известните музеи в света, като в него се съхранява и оригинала на може би най-популярната картина в света – “Мона Лиза” на Леонардо да Винчи. Друг експонат с безценна художествена стойност е древногръцка статуя на Венера Милоска.
*Посещение на Лувъра с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация и входна такса) на турист при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 24. Моля, резервирайте услугата своевременно!

виж още...

Посещение на двореца Версай

Възрастен: 129 лв
Дете: 99 лв

Дворецът на Краля Слънце – Луи XIV е един от най-красивите шедьоври на световното културно наследство. След като взима решение да напусне столицата, кралят заповядва да се построи дворец, който да отразява силата и могъществото на Франция. Така през 1668 г. в близкото градче Версай, е завършена новата кралска резиденция. Пищните и богато декорирани апартаменти, обширните и добре поддържани градини напълно съответстват на волята на Луи. Френската аристокрация се изнася във Версай, Огледалната зала предизвиква изумление и тиха завист, на масата на краля често вечерят 3 000 души - дворецът е достоен дом на монарха! Версай е най-големият и най-посещаван дворец във Франция. И днес той припомня отминалите векове и блясъка на Краля Слънце и връща посетителите към славните времена на абсолютната монархия. В близост до него се намира гората Кампиен, в която на 11 ноември 1918 г. е обявен краят на Първата световна война.
*Посещение на двореца "Версай" с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса за двореца / без градините и без транспорт) на турист при минимум 20 туристи.
Цена: възрастен над 26 г. - 129 лв./ турист от 3 г. до 25 г. - 99 лв.

виж още...

ПАКЕТНИ ЦЕНИ
с включени ранни записвания

Хотел 3*
 
пансион Дати на заминаване
12.02.2020 12.06.2020
18.09.2020
09.10.2020
Двойна стая закуска 925 лв 899 лв 879 лв
Единична стая закуска 1160 лв 1134 лв 1114 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет и летищни такси София - Париж - София на авиокомпания "Wizz Аir"
 • Ръчен багаж до 10 кг с размери 40х30х20 см
 • Чекиран багаж до 10 кг
 • Групов трансфер летище - хотел - летище
 • 3 нощувки със закуски в хотел "Ibis Paris La Defense" 3* (или подобен) в Париж
 • Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език
 • Туристическа такса престой в Париж
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
 • Водач от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Чекиран багаж до 20 кг или 32 кг
 • Разходка с корабче по р. Сена
 • Посещение на Лувъра с местен екскурзовод
 •  Посещение на двореца "Версай" с местен екскурзовод
 • Посещение на "Опера Гарние" с местен екскурзовод
 • Входна такса за Айфеловата кула (16.30 EUR за 1-ви и 2-ри етаж; 25.50 EUR за 1-ви, 2-ри и 3-ти етаж)
 • Входна такса за градините на двореца "Версай" (9.50 EUR)
 • Доплащане за слушалки по време на посещението на Лувъра (3 EUR)
 • Доплащане за слушалки по време на посещението в двореца "Версай" (3 EUR)
 • Доплащане за слушалки по време на посещението в "Опера Гарние" (3 EUR)
 • Градски транспорт в Париж (1.9 EUR - еднопосочен билет за метрото; 16.4 EUR - карнет от 10 билета)
 • Бакшиши за екскурзовод и шофьор (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Забележки:

 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30
 • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
 • Туристическата програма се осъществява на български език
 • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
 • Дните за провеждане на допълнителни екскурзии могат да претърпят промяна
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” , покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

 

 

 


anti spam verification

Париж - градът на влюбените, символ на Франция, градът на революциите и градът на мечтите. С над  2000 години история, разположен на брега на р.Сена, предлага всичко, за което може да мечтае един пътешественик -  тук е Айфеловата кула - символ на Франция, която е въплъщение на изтънчения вкус на французите и подчертава тяхната любов към красивото; един от най-дългите окачени мостове в света е мостът на Нормандия, тук са Наполеоновата триумфална арка, известните в целия свят Шанз-Елизе, градините на Тюйлери и величественият Лувър, великолепните Сен Шапел, възхитителната катедрала Нотр Дам де Пари и Версайският дворец - исторически емблеми за могъщо минало, вплетени в романтика, приключения, забавления, превъзходни възможности за пазаруване и изключително вкусен френски шоколад. 

0700 18 118

Обадете се сега
0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

➤ Самолетен билет и летищни такси София - Париж - София на авиокомпания "Wizz Аir"
➤ Ръчен багаж до 10 кг с размери 40х30х20 см
➤ Чекиран багаж до 10 кг
➤ Групов трансфер летище - хотел - летище
➤ 3 нощувки със закуски в хотел "Ibis Paris La Defense" 3* (или подобен) в Париж
➤ Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език
➤ Туристическа такса престой в Париж
➤ Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач от България

➤ Чекиран багаж до 20 кг или 32 кг
➤ Разходка с корабче по р. Сена
➤ Посещение на Лувъра с местен екскурзовод
➤ Посещение на двореца "Версай" с местен екскурзовод
➤ Посещение на "Опера Гарние" с местен екскурзовод
➤ Входна такса за Айфеловата кула (16.30 EUR за 1-ви и 2-ри етаж; 25.50 EUR за 1-ви, 2-ри и 3-ти етаж)
➤ Входна такса за градините на двореца "Версай" (9.50 EUR)
➤ Доплащане за слушалки по време на посещението на Лувъра (3 EUR)
➤ Доплащане за слушалки по време на посещението в двореца "Версай" (3 EUR)
➤ Доплащане за слушалки по време на посещението в "Опера Гарние" (3 EUR)
➤ Градски транспорт в Париж (1.9 EUR - еднопосочен билет за метрото; 16.4 EUR - карнет от 10 билета)
➤ Бакшиши за екскурзовод и шофьор (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
➤ Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
➤ Разходи от личен характер
➤ Застраховка "Отмяна на пътуване".

➤ Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
➤ По оперативни причини в салона на самолета могат да се превозват ограничени бройки ръчен багаж. Ако има твърде много багаж, може да се наложи вашият да бъде поставен в багажното отделение безплатно.
➤ За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване.
➤ За да посетите Лувъра и Версай с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тези услуги при сключване на договора за организирано пътуване.
➤ Туристическата програма се осъществява на български език.
➤ Необходимо е да притежавате валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Париж - градът на светлината

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.

Разбрах