Париж - градът на светлината

Вид транспорт:
Самолет
Маршрут:
СОФИЯ - ПАРИЖ
Продължителност:
4 дни / 3 нощувки
Изхранване:
Нощувка и закуска

Кратка екскурзионна програма в очарователния Париж. Програмата е с директен полет от София и централно разположен хотел и местен екскурзовод на български език.

Дати на заминаване

22.03.2020
829 лв
Резервирай

ГАРАНТИРАНИ МЕСТА!


ДЕН 1

София — Париж

Отпътуване в 13.50 ч. от Терминал 1 на летище София с полет на авиокомпания "Wizz Air" за Париж. Пристигане в 15.50 ч. на летище Бове. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.


ДЕН 2

Париж — Дворецът "Версай" — Париж

Закуска. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език: Парижката "Света Богородица" – едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура (след трагичния пожар през април 2019 г., катедралата е затворена за посещение до края на юни и може да й се възхитите само отвън); Латинският квартал и Сорбоната; Пантеонът, превърнат в мавзолей за "великите хора от епохата на Френската революция"; Домът на инвалидите; Люксембургската градина с Люксембургския дворец, където сега заседава Сенатът; площад "Конкорд", на който за пръв път е издигната гилотината; Мадлената, построена в стил гръцки храм; Гранд Опера; площад "Вандом"; булевард "Шан-з-Елизе"; Триумфалната арка; площад "Трокадеро" и Айфеловата кула. Свободно време в Париж - необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до двореца "Версай" – дворецът на Краля Слънце Луи ХІV: Големите апартаменти и огледалната зала. Разходка в градините на замъка (при подходящи метеорологични условия).
Нощувка.


ДЕН 3

Париж
Закуска. Свободно време в Париж с възможност за индивидуално посещение на Айфеловата кула или туристическа програма по желание (необходимо е ползване на градски транспорт):

 • Разходка с панорамно корабче по Сена около историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през 3 век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, създаващ почти провинциална атмосфера и спокойно място за разходка.
 • Посещение с екскурзовод на български език на Лувъра – най-големият музей на изкуствата в Европа, чиято най-прочута творба без съмнение е "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи. 
 • Посещение на Опера „Гарние“ с екскурзовод на български език - най-известната френска опера, както и най-красива от всички сгради във Франция.
 • Индивидуално посещение на кабаре "Мулен Руж" или "Лидо". Спектакълът е с начало 21:00 ч. или 23:00 ч. и продължителност 2 часа и е необходимо да се спазят изисквания към облеклото.

Нощувка.


ДЕН 4

Париж — София
Закуска. Освобождаване на стаите (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време в Париж – необходимо е ползване на градски транспорт.
Трансфер до летище Бове. Отпътуване за България в 16.25 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на Терминал 1 на летище София в 20.05 ч.

 

 

IBIS PARIS LA DEFENSE CENTRE

ФРАНЦИЯ, ПАРИЖ

Нощувка и закуска 

цена от
829 лвна човек за 4 дни
Резервирай

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ 3*:

Хотел “Median Paris Porte de Versailles” 3*  Този хотел се намира в 15-ти район на Париж, точно срещу трамвайната спирка Balard, от която има директни връзки с изложбения център Порт дьо Версай; до операта "Гарние" и "Шанс -Елизе".
Хотел "Ibis Pais La Defense Centre" 3*   Хотелът се намира в сърцето на бизнес района "La Defense" в Париж, на 10 минути с метрото до Триумфалната арка и булевард "Шан-з-Елизе". Метростанция Esplnade de la Defense (линия 1 на метрото) се намира непосредствено до хотела и осигурява директна връзка до центъра на града)

Посещение на опера Гарние

Възрастен: 55 лв

Идеята за построяване на оперна зала датира от 1820 г., но строежът е извършен между 1862 и 1875 г. от архитекта Шарл Гарние. Той бил избран между 171 кандидати, относително неизвестен за времето си и едва 35-годишен. Веднага след започването им строителните дейности са прекратени, тъй като с разкопаването на основите са открити подземно езеро и извор. Въпреки че този проблем е преодолян, езерото все още съществува. Построена е огромна сграда с площ от 11 000 кв.м., сцена за над 450 участници и 2200 седящи места, пищно украсена отвън и отвътре с фризове, колони, статуи, кадифе, позлата, нимфи и херувими. Централният полилей в голямата зала тежи повече от 6 тона, а таванът е изрисуван от Марк Шагал през 1964 г.

*Посещение на "Опера Гарние" с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация и входна такса) на турист при минимум 20 туристи. 

виж още...

Посещение на Лувъра

Възрастен: 89 лв

Лувърът води своята история от XIII в., когато крал Филип-Август построил с отбранителна цел солидна крепост покрай Сена. През XIV в. Шарл V благоустроил крепостта, пригодил я за живеене и я превърнал в кралска резиденция. С преместването на двора във Версай от Луи ХІV, Лувърът започва да губи своето значение, като дори са разглеждани и планове за неговото разрушаване, докато се стигне до решение за превръщането му в музей от световна величина. През 1981 г., по решение на президента на Франция Франсоа Митеран, в двореца започва реставрация. Многобройните посетители на музея налагат разширяването и оптимизирането на входовете. За тази цел входът към Лувъра изцяло е преустроен през 1989 г. – построена е пирамида от прозрачно стъкло, предизвиквала първоначално значителни спорове и полемики относно необходимостта от нейното съществуване. Днес Лувърът е един от най- известните музеи в света, като в него се съхранява и оригинала на може би най-популярната картина в света – “Мона Лиза” на Леонардо да Винчи. Друг експонат с безценна художествена стойност е древногръцка статуя на Венера Милоска.
*Посещение на Лувъра с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация и входна такса) на турист при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 24. Моля, резервирайте услугата своевременно!

виж още...

Посещение на двореца Версай

Възрастен: 129 лв
Дете: 99 лв

Дворецът на Краля Слънце – Луи XIV е един от най-красивите шедьоври на световното културно наследство. След като взима решение да напусне столицата, кралят заповядва да се построи дворец, който да отразява силата и могъществото на Франция. Така през 1668 г. в близкото градче Версай, е завършена новата кралска резиденция. Пищните и богато декорирани апартаменти, обширните и добре поддържани градини напълно съответстват на волята на Луи. Френската аристокрация се изнася във Версай, Огледалната зала предизвиква изумление и тиха завист, на масата на краля често вечерят 3 000 души - дворецът е достоен дом на монарха! Версай е най-големият и най-посещаван дворец във Франция. И днес той припомня отминалите векове и блясъка на Краля Слънце и връща посетителите към славните времена на абсолютната монархия. В близост до него се намира гората Кампиен, в която на 11 ноември 1918 г. е обявен краят на Първата световна война.
*Посещение на двореца "Версай" с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса за двореца / без градините и без транспорт) на турист при минимум 20 туристи.
Цена: възрастен над 26 г. - 129 лв./ турист от 3 г. до 25 г. - 99 лв.

виж още...

ПАКЕТНИ ЦЕНИ
с включени ранни записвания

Хотел 3*
 
пансион Дати на заминаване

22.03 – 25.03.2020 г.
Двойна стая закуска 829 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет и летищни такси София - Париж - София на авиокомпания "Wizz Аir"
 • Ръчен багаж до 10 кг с размери 40х30х20 см
 • Чекиран багаж до 10 кг
 • Групов трансфер летище - хотел - летище
 • 3 нощувки със закуски в хотел "Ibis Paris La Defense" 3* (или подобен) в Париж
 • Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език
 • Туристическа такса престой в Париж
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
 • Водач от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Чекиран багаж до 20 кг или 32 кг
 • Разходка с корабче по р. Сена
 • Посещение на Лувъра с местен екскурзовод
 •  Посещение на двореца "Версай" с местен екскурзовод
 • Посещение на "Опера Гарние" с местен екскурзовод
 • Входна такса за Айфеловата кула (16.30 EUR за 1-ви и 2-ри етаж; 25.50 EUR за 1-ви, 2-ри и 3-ти етаж)
 • Входна такса за градините на двореца "Версай" (9.50 EUR)
 • Доплащане за слушалки по време на посещението на Лувъра (3 EUR)
 • Доплащане за слушалки по време на посещението в двореца "Версай" (3 EUR)
 • Доплащане за слушалки по време на посещението в "Опера Гарние" (3 EUR)
 • Градски транспорт в Париж (1.9 EUR - еднопосочен билет за метрото; 16.4 EUR - карнет от 10 билета)
 • Бакшиши за екскурзовод и шофьор (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Забележки:

 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30
 • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
 • Туристическата програма се осъществява на български език
 • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
 • Дните за провеждане на допълнителни екскурзии могат да претърпят промяна
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” , покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

 

 

 


anti spam verification

Париж - градът на влюбените, символ на Франция, градът на революциите и градът на мечтите. С над  2000 години история, разположен на брега на р.Сена, предлага всичко, за което може да мечтае един пътешественик -  тук е Айфеловата кула - символ на Франция, която е въплъщение на изтънчения вкус на французите и подчертава тяхната любов към красивото; един от най-дългите окачени мостове в света е мостът на Нормандия, тук са Наполеоновата триумфална арка, известните в целия свят Шанз-Елизе, градините на Тюйлери и величественият Лувър, великолепните Сен Шапел, възхитителната катедрала Нотр Дам де Пари и Версайският дворец - исторически емблеми за могъщо минало, вплетени в романтика, приключения, забавления, превъзходни възможности за пазаруване и изключително вкусен френски шоколад. 

0700 18 118

Обадете се сега
0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

➤ Самолетен билет и летищни такси София - Париж - София на авиокомпания "Wizz Аir"
➤ Ръчен багаж до 10 кг с размери 40х30х20 см
➤ Чекиран багаж до 10 кг
➤ Групов трансфер летище - хотел - летище
➤ 3 нощувки със закуски в хотел "Ibis Paris La Defense" 3* (или подобен) в Париж
➤ Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език
➤ Туристическа такса престой в Париж
➤ Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач от България

➤ Чекиран багаж до 20 кг или 32 кг
➤ Разходка с корабче по р. Сена
➤ Посещение на Лувъра с местен екскурзовод
➤ Посещение на двореца "Версай" с местен екскурзовод
➤ Посещение на "Опера Гарние" с местен екскурзовод
➤ Входна такса за Айфеловата кула (16.30 EUR за 1-ви и 2-ри етаж; 25.50 EUR за 1-ви, 2-ри и 3-ти етаж)
➤ Входна такса за градините на двореца "Версай" (9.50 EUR)
➤ Доплащане за слушалки по време на посещението на Лувъра (3 EUR)
➤ Доплащане за слушалки по време на посещението в двореца "Версай" (3 EUR)
➤ Доплащане за слушалки по време на посещението в "Опера Гарние" (3 EUR)
➤ Градски транспорт в Париж (1.9 EUR - еднопосочен билет за метрото; 16.4 EUR - карнет от 10 билета)
➤ Бакшиши за екскурзовод и шофьор (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
➤ Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
➤ Разходи от личен характер
➤ Застраховка "Отмяна на пътуване".

➤ Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
➤ По оперативни причини в салона на самолета могат да се превозват ограничени бройки ръчен багаж. Ако има твърде много багаж, може да се наложи вашият да бъде поставен в багажното отделение безплатно.
➤ За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване.
➤ За да посетите Лувъра и Версай с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тези услуги при сключване на договора за организирано пътуване.
➤ Туристическата програма се осъществява на български език.
 

Париж - градът на светлината

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.

Разбрах