Вид транспорт:
Маршрут:
ПЕКИН - ШАНХАЙ - ЛОЯН
Продължителност:
дни / нощувки
Изхранване:
Нощувка и закуска

Дати на заминаване


НЯМА МЕСТА ПО ПРОГРАМАТА!
 

ДЕН 1

Полет от София с Qatar Airways в 13.00 ч. Кацане в Доха в 17.50 ч. 

ДЕН 2

Пекин
Полет от Доха в 01.40 ч. и кацане в Пекин в 14.55 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Wuhuan Hotel 4* или подобен. Разходка по известната Wangfujing Street съпроводена с вечеря в местен ресторант.Нощувка.

ДЕН 3

Закуска. 
Туристическа обиколка на Пекин — град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - ТянанМън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец — един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря и нощувка. 

ДЕН 4

Пекин
Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.  В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла. Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл "Династията на Златната Маска". 
Опция: посещение на грандиозния шоу спектакъл "Династията на Златната Маска" — зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци (60 евро).
Вечеря и нощувка.

ДЕН 5

Пекин - Лоян
Закуска, напускане на хотела.
Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 09:38ч. Пристигане в Лоян в 13:47ч. Посещение с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони".
Вечеря и нощувка в хотел Luoyang Peony Hotel или подобен.

ДЕН 6

Сиян
Закуска. Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 17:41ч. Пристигане в Сиян в 19:12 ч.
Вечеря и настаняване в хотел Xian Skytel Hotel или подобен за нощувка.

ДЕН 7

Сиян
Закуска. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света — гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка.

ДЕН 8

Сиян - Шанхай
Закуска. Разглеждане на добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 12:25 ч.
Пристигане в Шанхай в 19:47 ч. Вечеря, след което настаняване в хотел Friend Hotel или подобен за нощувка.

ДЕН 9

Шанхай
Закуска.
Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи. Фабрика за перли — запознаване и получаване на знания за пресните перли. Телевизионна кула — символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра. Пазаруване по булевард Nanjing Road — започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.
Опция: Вечерна разходка с корабче по река Хуан Пу (45 евро)

ДЕН 10

Шанхай - Джуджияоуджияо - Шанхай - Доха
Закуска и освобождаване на хотела. 
Посещение на Джуджияоуджияо, когото наричат също Венеция на Изтока, заради многото канали, разделящи града. 
Разположен в покрайнините на Шанхай, Джуджияоуджияо е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Градът е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Следобяд завръщане в Шанхай, кратко свободно време, съпроводено с вечеря, след което трансфер до летището за полет с Qatar Airways за София през Доха в 23:15 ч. 

ДЕН 11

Кацане в Доха в 05:05 ч. и полет за София в 06:55 ч. Пристигане в София в 11:25 ч.

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА 8 НОЩУВКИ
ИЗЧЕРПАНИ МЕСТА!

Дата Възрастен
в двойна стая
Единична
стая
Допълнително
легло 
23.10.2019 € 1 589 € 1 875 € 1 510

Необходими документи и условия на записване:

 • Международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане и снимка паспортен формат.
 • Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната: 90 USD на човек
 • Депозит в размер на 1 500 лв, доплащане —  до 40 дни преди заминаването.
 • Краен срок за записване по програмата: 20 дни преди заминаване
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване

Срокове за анулации и неустойки:

 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 59 работни дни до 40 дни – 1500 лв
 • От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Срокове за анулации и неустойки:

 • При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • Между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
 • При по-малко от 40 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 15.10.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Забележки:

 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 15
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.75 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 3% туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България
 • Дните за провеждане на допълнителни екскурзии могат да претърпят промяна
 • Посочените в програмата часове за екскурзии са ориентировъчни
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” , покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

anti spam verification

Завинаги свързана със своята древна цивилизация, уникални културни и природни съкровища, Небесната империя заслужено си е извоювала репутацията на една от най-посещаваните туристически дестинации на планетата. С писмена история от 4000 години, гордееща се с богато културно-историческо наследство и реликви, китайската е една от четирите най-стари цивилизации на света. Тук са изобретени компаса, хартията, барута и печата. Отделете достатъчно време да се изкачите на Великата китайска стена, едно от осемте чудеса на света. 
Израстнал от малко рибарско селце, Шанхай днес е водещ световен финансов и търговски център, хармонично съчетаващ китайските традиции със западния начин на живот. 

0700 18 118

Обадете се сега
0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

➤ самолетен билет на Qatar Airways София-Доха-Пекин с включени летищни такси
➤ самолетен билет на Qatar Airways Шанхай–Доха–София с включени летищни такси
➤ 8 нощувки със закуски в подбрани хотели 4*
➤ вечери по маршрута в местни ресторанти
➤ трансфер Пекин–Лоян с влак стрела
➤ трансфер Лоян-Сиян с влак стрела
➤ трансфер Сиян–Шанхай с влак стрела
➤ климатизиран транспорт
➤ входни такси за музеите и обектите по програмата
➤ екскурзоводско обслужване с превод на български език
➤ всички трансфери, упоменати в програмата
➤ медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек

➤ бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 40 евро, заплащат се предварително в България
➤ билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин – 60 евро
➤ разходка с корабче по река Хуан Пу в Шанхай – 45 евро
➤ лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги
➤ такса за издаване на индивидуална туристическа виза – 90 USD на човек

➤ Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
➤ Обмяна на валута може да се извърши в многобройните обменни бюра, които работят без комисионна. Няма рестрикции за внос или износ на местна и чуждестранна валута.
➤ Необходим валиден паспорт поне 6 месеца след завръщане в страната, визов режим.

 

Китай - класически тур

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.

Разбрах