Позиция във връзка с извънредното положение и COVID-19

Официална позиция на „Марбро Турс" ООД във връзка с обявеното извънредно положение в страната и произтичащите от това последствия върху организираните от туроператора пътувания

Следствие усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас и във връзка с решението на Народното събрание от 13.03.2020 г. за обявяване на извънредно положение, в съответствие с препоръките на Националния оперативен щаб и с указанието на Министерство на здравеопазването за мерките срещу Covid-19 и съгласно Заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова за преустановяване на организираните туристически пътувания Ви уведомяваме, че:

"Марбро Турс" ООД временно преустановява всички организирани изходящи туристически пътувания за срока на действие на Заповед № Т–РД-16-76/17.03.2020г. на Министъра на Туризма на Република България и спира изпълнението на задълженията по всички договори с потребителите за срока на непреодолимата сила.

Докато трае извънредното положение "Марбро Турс" ООД не прекратява договорите за туристически пакети, а само спира изпълнението на задълженията и на свързаните с тях насрещни задължения по тях, с цел да предостави възможност за защита на интересите на двете страни, следствие на което "Марбро Турс" ООД не дължи връщането на заплатените авансови или окончателни плащания по спрените договори.

На всички потребители резервирали пътуване по програми на "Марбро Турс" ООД, които имат сключени договори и потвърдени пътувания, се предоставя възможност да изберат един от следните варианти:

1. Алтернативна бъдеща дата за пътуване по същата или друга програма до края на 2020 г. от каталога на „Марбро Турс“ ООД (www.marbrotours.com). Вече заплатените суми ще се считат за частично или пълно плащане по резервациите за бъдеща дата за пътуване.

2. Ваучер на стойност вече платената сума с валидност до 31.12.2021.

Всички клиенти, които желаят да се възползват от предложените варианти е необходимо да ни уведомят до 24.03.2020 г., за да можем да направим нужната промяна и да приложим Анекс. Подписването на анексите ще се осъществи след отпадане на препоръката за дистанционен режим на работа.

Надяваме се на разбиране за сложността на възникналата ситуация, на разумна преценка и вземане на неемоционални решения при така предложените от туроператора възможности!
Можете да се свързвате с нас по един от следните начини:

070018118
0897901102
office@marbrotours.com

Официалната позиция на „Марбро Турс" ООД може да бъде променена, при възникване на нови обстоятелства, разпоредби и заповеди на министерства и други държавни органи, следствие динамичността и непредвидимостта на обстановката.

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.

Разбрах