Бахамски острови - мечтите стават реалност

Докато много хора мислят, че Бахамите са един остров, страната всъщност обхваща верига от острови – някой големи, други малки, разпръснати из огромната територия от перфектните синьозелени води на западния Атлантик. Всяка група е уникална като отпечатък от палец. Отскачайки от един остров на друг, посетителите откриват, че дори „най-лилипутският“ остров е благословен с огромно очарование.

Столицата Насау, с изобилието от хотели, също следва начин на живот, свързан с морето. Тук се осигурява отлична комбинация от прекрасни плажове и водни приключения – обърнати както към младежите, така и към младите по сърце. На Кейбъл Бийч можете да си изберете от водно колело до плаване с лодка. Лодките ще ви отведат до Синята лагуна, където можете да поплувате с дресирани делфини в защитена оградена среда, и до град Стингрей за гмуркане с безопасни скатове. Освен това, даже можете да вземете самолет и да видите Насау и съседния Парадайз Айлънд от птичи поглед. Атлантис – домът на 50 000 морски животни, е и най-големият естествен морски резерват на света, който еднакво интригува деца и възрастни. Тук посетителите могат да направят пътешествие из древната Атлантида, да участват в седмичните разходки през прозрачен подводен тунел и други образователни забавни мероприятия. Също така, Насау е пълен със старинни колониални сгради и със забавления за децата. „Пиратите на Насау“ образова и забавлява с интерактивния си музей, където децата могат да научат за златния век на пиратството. Не пропускайте и „Джънкану Експо“ – музей в чест на уникалния и завладяващ традиционен бахамски празник.

Всеки остров е с меки като възглавница плажове, но малко могат да съперничат на Хърбар айлънд от Елютере – розовите плажове, сливащи се с електриковосинята вода, често са посочвани за едни от най-красивите в света. Един от Фемили Айлъндс, известен сред местните като „бриленд“, изглежда сякаш е изпаднал от пощенска картичка с дървените си къщи в типични карибски тонове, украсени с кокетна пищност. Посетителите могат да надзърнат в малките църкви, да хапнат в традиционите ресторанти и да наемат електрическа кола за голф, за да разгледат по-далеч. Въпреки многото възможни забавления, малк неща могат да надминат плуването в тюркоазените води и изсушаването под бахамското слънце.

Бахамите – там, където мечтите стават реалност.

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.

Разбрах